Vihreät kaupunginvaltuutetut Nina Jussi-Pekka, Heli Kauppinen ja Minna Pöntinen ovat mukana vuoden 2021 kuntavaaleissa. Pöntinen on kaupunginhallituksen jäsen, Jussi-Pekka osallisuuden ja hyvinvoinnin lautakunnan varapuheenjohtaja ja Kauppinen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja. Kaikille kolmelle tärkeitä vihreitä teemoja ovat yhdenvertaisuus, ympäristönsuojelu sekä hyvän elämän turvaaminen jokaiselle lähtökohdista ja ominaisuuksista riippumatta. Muutoinkin kolmikko on hyvin samoilla linjoilla monista tärkeistä asioista.

– Kuluneella kaudella olen ollut puolustamassa päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä ja tätä aion myös jatkaa. Esimerkiksi lapsivaikutusten arviointi ja nuorten aito osallisuus ovat asioita, joita tulisi Mikkelissä vielä kehittää, Heli Kauppinen sanoo.
– Päättäjillä tulee olla käytössään kaikki olennainen informaatio, jotta pystymme perustamaan päätöksemme oikeaan faktatietoon, Nina Jussi-Pekka jatkaa.
– Lasten ja lapsiperheiden asiat ovat tärkeässä asemassa kaupungissamme näiden asioiden hyväksi haluan jatkaa työskentelyä, hän lupaa.
– Kulttuuri kuuluu kaikille. Jatkossakin täytyy täyttää kulttuurin harrastajien tilatarve, Minna Pöntinen lisää.
– Lisäksi Mikkelin kokoisessa kaupungissa täytyy olla oma orkesteri, teatteri ja laadukas museotoimi. Yhteiskunnan rahoittamina niiden täytyy toki tuottaa laajasti yleistä hyvää. Olenkin innoissani seurannut orkesterin jalkautumista niin vanhainkoteihin kuin päivähoitoon sekä Museoiden yötä ja taidemuseon avoimia ovia.
Jussi-Pekka toimii tällä hetkellä Mikkelin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja Kauppinen varapuheenjohtajana. Varsinaisia valtuutettuja ryhmässä on tällä vaalikaudella kuusi, mikä oli hyvä tulos viime vaaleissa.
– Toivottavasti saamme seuraavissa vaaleissa vielä huomattavasti suuremman ryhmän! Nyt kannattaa lähteä rohkeasti mukaan ehdokkaaksi, apua ja neuvoja meiltä varmasti saa, lupaa Kauppinen, joka oli viime vaaleissa itse mukana ensikertalaisena.
Laita somekanavat seurantaan, jotta saat jatkossa lisää tietoa vaaliteemoista!
? Ilmastonmuutosta torjuva Mikkeli on vihreä.
? Koulutukseen panostava Mikkeli on vihreä.
?‍⚕️ Heikommista välittävä Mikkeli on vihreä.
? Tasa-arvoa puolustava Mikkeli on vihreä.
Huomenna Suomi on vihreä.