Monet Mikkelin leikkipuistot ovat viime vuosina kehittyneet parempaan suuntaan muun muassa turvallisuuden näkökulmasta. Puistoja on aidattu – tätä todella kaipasin aikoinaan vilkkaiden kaksosteni kanssa ja annoinkin ahkerasti palautetta kaupungille. Onneksi tämä on nyt edistynyt.

Mielestäni tarvitsisimme kuitenkin vielä lisää esteettömyys- ja saavutettavuusajattelua niihin. Esimerkiksi Lahdessa Launeen perhepuistossa on monenlaisia keinuja, joissa voivat keinua hekin, jotka eivät esimerkiksi pysty kannattelemaan vartaloaan. On olemassa myös keinuja, joiden kyytiin pääsee pyörätuolin kanssa. Liukumäestä pitäisi pystyä laskemaan aikuisen avustajan kanssa. Hiekkalaatikon ääreen täytyy päästä leikkimään myös pyörätuolilla ja mahalaudalla voi leikkiä myös vatsallaan oleva lapsi. Esteettömässä leikkipuistossa on huomioitu myös esimerkiksi näkövammaisten lasten tarpeet sekä turvallisuusnäkökulmasta että viihtymisen kannalta. Puiston portista täytyisi tietysti päästä kulkemaan pyörätuolilla ja lastenvaunuilla (myös tuplarattailla).
On tärkeää, että kaikki lapset saavat leikkiä samoissa paikoissa yhdessä – meidän aikuisten tehtävä on mahdollistaa se. ❤
Mitä toiveita teidän perheellänne on Mikkelin leikkipuistojen suhteen?

Linkkivinkkejä: